Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Sáfrányos zöldségleves recept Kedvelt receptek
Fogás: leves, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 45 perc, Nehézségi szint: könnyű
Hozzávalók 6 főre
» 1 póréhagyma vagy vöröshagyma
» 2 szál répa
» 2.3 krumpli
» ételízesítő ,só
» bors
» 25 dkg kelbimbó
» kis fej karfiol
» 1 csipet sáfrány
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:

A karfiolt rózsáira szedtem, további kisebb darabokra vágtam, egy edényben felengedtem vízzel, amihez kevés ecetet adtam (így később nem fő szét, és ha volna benne, a bogarakat is kiáztatja).
A póréhagymát függőlegesen kettévágtam, és a rétegek közé engedve a folyóvizet megmostam, karikáztam, fazékba löttyintett kevés olívaolajra dobtam.
A répát megtisztítottam, 1-1,5 centis darabokra kockáztam, majd a hagymához adtam, fedő alatt együtt pároltam, időnként megkevertem.
A krumplit is megtisztítottam, kockáztam, a többihez adtam, megszórtam ételízesítővel és borssal. Felengedtem annyi vízzel, amennyi levest szeretnék. Forrásig nagy lángon, utána közepesre visszavéve, félig lefedve főztem, míg a répa már közel teljesen megpuhult. Ekkor hozzáadtam a karfiolt. A friss kelbimbók pici torzsájának végét levágtam, kereszt alakban bemetszettem, a levesbe dobtam, ahonnan még 8-9 percig, annak puhulásáig főztem. (Ha mirelit a kelbimbó, néhány perc is elegendő.)
Végül beletettem a csipetnyi sáfrányt, de ezzel már nem főztem. Gyönyörű sárgára színezte a levest és különleges ízt adott neki.
Megjegyzés / tipp:

Jó étvágyat kívánok
0 komment 10 ember kedveli feviroza
2015.08.05 18:27
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét!
Címkék
karfiolt rózsáira, edényben felengedtem, póréhagymát függőlegesen, rétegek közé, folyóvizet megmostam, répát megtisztítottam, hagymához adtam, többihez adtam, friss kelbimbók, levesbe dobtam, csipetnyi sáfrányt, megtisztítottam, megtisztítottam, ételízesítővel, függőlegesen, zöldségleves, bemetszettem, felengedtem, olívaolajra, megkevertem, Felengedtem, löttyintett, torzsájának, vöröshagyma, ételízesítő, póréhagymát, kettévágtam, folyóvizet, póréhagyma, karikáztam, megszórtam, puhulásáig, visszavéve, hozzáadtam, beletettem, különleges, kelbimbók, póréhagyma vagy vöröshagyma, szál répa, krumpli, ételízesítő só, bors, kelbimbó, karfiol, csipet sáfrány,
VINEGRED Ukrán céklasaláta
1 komment 8 ember kedveli
Mustáros-zöldséges csirkemell
0 komment 2 ember kedveli
Tüzes bólé-ahogy én kínálom-
0 komment 4 ember kedveli
Krumplis pogácsa
0 komment 4 ember kedveli
Burgonyás cukkinis egytál !
0 komment 6 ember kedveli
Panna Mocca
0 komment 2 ember kedveli
Mártika szelet
1 komment 3 ember kedveli
Kókuszos hideg kutya
0 komment 9 ember kedveli
OLASZOS RÁNTOTT SZELET
0 komment 5 ember kedveli
Meggyes torta
0 komment 14 ember kedveli
Csokiszalámi
0 komment 4 ember kedveli
Tejfölös sült sertésszelet
0 komment 11 ember kedveli
Mézes-mustáros rakott rizs
0 komment 1 ember kedveli
Sajtos csirkehús
0 komment 1 ember kedveli
Brokkolikrémleves
0 komment 1 ember kedveli
Gombás sertéskaraj sonkával
0 komment 9 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2024 TVN.HU Kft.